Kapr z Blatné ČERSTVÝ filet S KŮŽÍ - cca 200g
Detailní popis produktu
Kapr patří mezi středně tučné ryby (2–10 % tuku) a obsahuje v průměru 4,7 g tuku na 100 g masa, v závislosti na stáří kapra, jeho výživě a samozřejmě ročním období. Tuk kapra je bohatý na esenciální omega-3 mastné kyseliny, které chrání organismus před vznikem srdečních a cévních onemocnění. Esenciální mastné kyseliny kapr získává složitými metabolickými procesy z fytoplanktonu. Tuk obsahuje i vitaminy rozpustné v tucích (A, D). Nespornou výhodou rybího masa je nízký obsah cholesterolu 7,3 mg/100 g masa. V mase kapra jsou i minerální látky – vápník, železo, draslík a fosfor.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nabídka pátek-nedělě |
---|---|
Kategorie: | Čerstvé ryby |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení